Başınıza ne düşmezse bizden bilin

Çarpmaya 5 Saat !

Çarpmaya 5 Saat !

23 Temmuz 2019

Tirol / Avusturya, 10 Temmuz: Geobrugg® işin kabulünü saat 9'da yaptıktan beş saat sonra: 7.5 tonluk bir kaya yürüyüş parkuruna ve köy yoluna doğru hızla inmiş ve kolayca RXE-500-LA bariyeri tarafından durdurulmuştur. Bu sistem kolay kurulumlu, düşük ankraj kuvvetleri ile çalışan 500kJ sönümleme kapasitesine sahiptir; ve tabi ki yüksek güvenlik sağlamaktadır.


*** Güncelleme *** Sistem sağlam olup, direkler ve frenler gibi temel elemanlar hasar görmemiş durumdadır. Halka ağın sadece 10 metrekarelik kısmı, tek tek halkaların ve ince ağın değiştirilmesi ile tamir edilmiştir. Bu nedenle, sistem çok hızlı bir şekilde tekrar tam performans ile güvenlik sağlamaktadır.

Not: Enerji sönümleyici çelik bariyerler, kaya düşmesi ve kayalık şev stabilizasyonu önleme ve koruma projelerinde, doğru hesap, doğru tasarım, doğru imalat, doğru montaj ve doğru kontrol çok önemlidir. Aksi takdirde son günlerde ne yazık ki ülkemizde sıkça olduğu gibi bariyerler sözde olduğu söylenen enerji sınıflarının çok daha altındaki çarpışma enerjilerinde dahi yenilecek, can ve mal kaybı riski oluşturacaklardır.

Artusa Geobrugg olarak sizlere hesaplarınızda, tasarımlarınızda yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis