Başınıza ne düşmezse bizden bilin

Geobrugg/Geopraevent Dünyanın en büyük çığ algılama sisteminde yer alıyor

Geobrugg/Geopraevent Dünyanın en büyük çığ algılama sisteminde yer alıyor

Dünyanın en büyük çığ algılama sistemi, Kanada'daki Karayolunun kış güvenliğini artırmak için Kanada'daki Rogers Geçidi'nde geliştiriliyor. Tespit cihazları arasında Geopraevent'in biri geçen Kasım ayından beri faaliyette olan dört çığ radarı da mevcuttur.

Çığ radarı geniş alanları kalıcı olarak izler ve hava durumuna bakmaksızın gerçek zamanlı olarak çığları güvenilir şekilde algılar. Radar bir başlangıç ​​çığını algıladığında, güzergahını izler ve olayı boyut ve yoğunluk dahil bir çevrimiçi haritaya aktarır. Ayrıca, entegre kamera olayın fotoğraflarını otomatik olarak çeker.

Trans-Canada Otoyolu, Columbia Dağları'ndaki Glacier Ulusal Parkı'ndan geçerek Kanada'yı boydan boya katetmektedir. Engebeli dağ silsilesi, dünyanın en karlı alanlarından biridir: 130'dan fazla çığ bölgesi, Glacier Ulusal Parkı'ndaki 42 km uzunluğundaki bölgeyi tehdit etmektedir. Parks Canada, ülke genelindeki Ulusal Parklardan sorumludur ve Kanada Silahlı Kuvvetleri ile birlikte, Rogers Pass'ta çığ kontrolü için dünyanın en büyük mobil topçu programını yürütmektedir.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis