Başınıza ne düşmezse bizden bilin

Bu video, Geobrugg'un yeni Liman ve İskeleler için Snapback Koruma Çözümlerini göstermektedir.

 

Gemi Bağlama Operasyonundaki riskler, denizcilik çalışanlarına yönelik yaralanmaların önde gelen nedenlerinden biridir. Bildirilen her yedi olaydan biri ölümle sonuçlanırken, her beş olay ciddi zarara yol açmaktadır. Bir bağlama hattının kopması durumunda, kopan hat 1200 km/s hızlara ulaşabilir.

Snapback olayları, tek bir olay yerine çeşitli faktörler tarafından tetiklenir, bu nedenle önlemek zor olabilir. Gelecekteki bağlama riskleri, aşırı hava olayları ve artan gemi boyutları nedeni ile artış göstermektedir. Bu tür olaylardan etkili bir şekilde korunmak zor olabilir. Genellikle rıhtım bakımı sırasında bağlama operasyonları sınırlı erişim gerektirdiğinden uzun süreli iş durmalarına neden olur. Geobrugg, "REVISED GUIDANCE ON SHIPBOARD TOWING AND MOORING EQUIPMENT" yönergelerine ek bir güvenlik önlemi olarak mooring bariyerlerini geliştirmiştir.

Holmes Solutions ile işbirliği içinde gerçekleştirilen tam ölçekli testler, bu tür hatların kopması durumunda davranışlarına benzersiz bir bakış açısı sunmuştur. Güvenliğin önemli olduğu yüksek riskli sektörler için tasarım yaparken tam ölçekli yapılması vazgeçilmezdir.

Macera turlarından yol kenarı bariyerlerine ve kaya düşmesinden korumaya kadar, bu tür testlerden elde edilen detaylı veriler, can güvenliği ürünlerinin başarısı için önemlidir. Bağlama hattı başarısızlığına karşı ilk doğrulanmış çözüm, denizcilik güvenliğini dönüştürmekte ve Snapback olayları sırasında yaralanmaları önlemektedir.

Bu ürün yelpazesi şunları içerir:

  • Daha büyük alanlar ve tek amaçlı terminaller için Kalıcı Koruma Sistemi.
  • Geçici bakım çalışmaları için Çalışma Alanı Koruma Sistemi.
  • Çoklu kullanımlı terminaller için Mobil Koruma Sistemi.
  • Mevcut yapılar üzerine takılan Rijit Koruma Sistemi.
  • Mürettebatı korumak için Geminin Yanı Koruma Sistemi.

Bu ürünler işçi güvenliğini artırır, bağlama verimliliğini artırır ve bakım için duruşlardan kaynaklanan gelir kaybını en aza indirir.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis